Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon serije preuzimanja u BiH

Neto dug Telekoma Srbije je na kraju 2019. dosegao 1,15 milijardi eura

mtel

Telekom Srbija je vlasnik banjalučkog Mtela, koji je i u BiH u posljednje vrijeme proveo seriju akvizicija, odnosno preuzimanja drugih kompanija

Kompanija Telekom Srbija uspješno je emitovala svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara (oko 200 miliona eura), saopštila je Narodna banka Srbije. Kako se navodi, Telekom je to učinio u skladu sa odlukom Skupštine akcionara donijetom 15. septembra.

Obveznice su emitovane u iznosu od 23,5 milijardi dinara, sa rokom dospijeća od pet godina i po kamatnoj (kuponskoj) stopi ispod 4 posto.

Kako je kompanija Telekom Srbija navela u obrazloženju odluke, obveznice se izdaju “sciljem finansiranja poslovnih potreba kompanije, uključujući refinansiranje postojećih finansijskih obaveza i finansiranje unapređenja poslovnih aktivnosti”.

Kao što je već objavljeno, nakon sprovedene serije preuzimanja domaćih kablovskih operatera neto dug kompanije je na kraju 2019. godine dostigao 135,5 milijardi dinara (1,15 milijardi eura).

BiznisInfo podsjeća da je Telekom Srbija vlasnik banjalučkog Mtela, koji je i u BiH u posljednje vrijeme proveo seriju akvizicija, odnosno preuzimanja drugih kompanija. Preuzeli su bh. kompanije Blicnet, Telrad net, Elta Kabel i Financ, a odranije je u njihovom sastavu sarajevski Logosoft.