Davor Krešić

Neum se priprema kao da će naredna sezona biti odlična

hotel neum

Hotelijeri su sezonu, ističe Krešić, završili na otprilike 55 do 60 posto od sezone 2019. godine

Davor Krešić, predsjednik Udruge turističkih djelatnika Neum, izjavio je u razgovoru za BHT1 uživo da se turistički radnici u tom gradu već pripremaju kao da će naredna sezona biti odlična, iako je veliki problem neizvjesnost koju donosi epidemija koronavirusa. On je rekao da je protekla sezona bila dosta dobra, ali daleko od “prave sezone”.

Krešić se nada da će do kraja godine biti završena i cesta koja preko Stoca vodi direktno do Neuma.

“Mi smo već ovo ljeto, budući da smo imali uglavnom domaće goste, uvidjeli važnost te ceste koja se gradi punim kapacitetom. Već ove sezone će biti gotovo preko 80 posto dionice i spremno za korištenje. Nadamo se da će do kraja ove ili početka sljedeće godine cesta biti gotova u punom profilu i da ćemo njene benefite uskoro svi vidjeti i početi iskorištavati”, rekao je Krešić.

Kada je riječ o protekloj sezoni, kaže da su zadovoljni, ali da to može puno bolje.

Hotelijeri su sezonu, ističe Krešić, završili na otprilike 55 do 60 posto od sezone 2019. godine.

“Što se tiče sezonskih djelatnosti, oni uistinu mogu biti zadovoljni izvrsnom sezonom. Privatni smještaj također u većem dijelu može biti zadovoljan. Mi, hotelijeri smo zadovoljni ako uzmemo u obzir da se početkom šestog mjeseca nismo nadali nikakvoj sezoni, budući da su nam sve rezervacije bile stopirane, nismo znali kako će domaće tržište reagirati… Međutim, kada zbrojimo sve rezultate, što se tiče nas hotelijera, daleko je to od prave sezone. Mi smo na nekih 55 do 60 posto od 2019. sezone, izvukli smo nešto, preživjeće se, ali daleko je to od prave sezone”, rekao je Krešić.

On ističe da su se turistički djelatnici u Neumu prošlo ljeto dobro organizirali, ali da je veliki problem neizvjesnost.

Pripremamo se kao da će sezona biti u najboljem redu, a u biti ne ne znamo šta će biti, navodi Krešić.

“Kad je prošlo ljeto Hrvatska zatvorila granicu i Crna Gora za Srbiju, Neum je jednostavno ‘eksplodirao’. Mi smo se u sekundi prilagodili toj potražnji i gužvi u Neumu. Mi se sad pripremamo kao da će naredna sezona biti odlična, čak na razini 2019. godine, međutim naša najveća emitivna tržišta kao što su Njemačka, Austrija ili Slovenija su trenutno u totalnom lokdaunu, i bojimo se hoće li uspjeti reagirati tako brzo kada se otvore. Bojimo se da ćemo imati lošu predsezonu, ali optimizam budi ovo cijepljenje i da epidemija koronavirusa jenjava. Nadamo se da će od prvog juna sezona krenuti punim kapacitetom i iz tih razloga se nadamo dobroj podsezoni i produženju same sezone”, rekao je Krešić.

On je u emisiji BHT1 uživo, između ostaloga, naglasio kako je veliki benefit protekle sezone to što su se bh. turisti više okrenuli domaćim destinacijama.