Niko ne želi kupiti Fabriku šećera u Bijeljini?

secerana_bijeljina

Javna licitacija Fabrike šećera u Bijeljini, u kojoj je početna cijena bila 15 miliona KM, nije održana u petak jer u predviđenom roku nije stigla nijedna ponuda, rekao je Srni stručni saradnik Fabrike šećera u stečaju Rade Rakić.

“O daljoj sudbini Fabrike šećera biće riječi na sljedećoj Skupštini povjerilaca”, rekao je Rakić i ponovio da je licitacija četvrta i posljednja kada je riječ o ovoj fabrici.

Skupština povjerilaca bijeljinske Šećerane u stečaju odbacila je 8. septembra kao finansijski neprihvatljive četiri ponude za kupovinu fabrike koje su dostavljene iz Vijetnama, Turske, Hrvatske i Banjaluke, te zatražila da minimalna cijena na bude 15 miliona KM.

Dostavljene ponude, osim formalnih nedostataka, finansijski su bile neprihvatljive, a kreću se od tri miliona eura, koliko je ponudila turska kompanija, do pet miliona eura, koliko su ponudili potencijani kupci iz Vijetnama.

Ponuda Poljoprivrednog kombinata “Kutjevo” iz Hrvatske iznosila je 3,2 miliona eura, dok je Goran Vajkić iz Banjaluke tada na ročištu u Privrednom sudu u Bijeljini dao ponudu od 6.750.000 KM.

Skupština povjerilaca Fabrike šećera u stečaju biće održana 25. oktobra u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini.