Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka nevladina organizacija pomaže poljoprivrednike u Stocu

help_stolac

Predstavnici njemačke nevladine organizacije Help i Općine Stolac potpisali su sporazum o provedbi projekta “Podrška socioekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2017-2018”.

Uime Općine Stolac ugovor je potpisao načelnik Stjepan Bošković, a ispred Helpa Almin Adžović, predstavnik Helpa za Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz Općine Stolac.

U okviru projekta 35 korisnika na području općine Stolac dobit će materijalno-tehnička sredstava za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti.

Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva, projektom mogu biti podržane sve djelatnosti u poljoprivrednom sektoru koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, ovisno od dostupnih financijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Odobrena pomoć bit će distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2000 eura za poslovne ideje iz oblasti poljoprivrede.

Svi zainteresirani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i preuzeti formulare za prijavu na web stranici www.help.org.ba, kao i u Općini Stolac.