Trenutno najveće inostrano ulaganje

Njemački trgovački lanac Lidl promijenio upravu u BiH

lidl unsplash

Nova uprava dolazi umjesto Allena Halimića i Rolanda Schreibera

Njemački maloprodajni lanac Lidl koji posluje u okviru Schwarz grupe i trenutno je najveće inostrano ulaganje u Bosni i Hercegovini, promijenio je upravu za tržište naše zemlje, piše N1.

Naime, prema podacima Registra poslovnih subjekata novu upravu kompanije Lidl BH čine:

Lis Tomaz Pawel kao direktor, a izvršni direktori su Mihaj Đotlo, Sunek Dejan i Kristijan Zajec.

Nova uprava dolazi umjesto Allena Halimića i Rolanda Schreibera.

N1 je pokušao dođi do zvaničnih informacija iz Lidl BH, ali nisu ih dobili. Ono što su uspjeli saznati da se nastavljaju poslovne aktivnosti u Bosni i Hercegovini i da su fokusirane na izgradnju logističko-distributivnog centra u kojem se treba nalaziti i upravna zgrada. Ovaj objekat je zapravo temelj za sve ostale aktivnosti Lidla u BiH. Iako je započeta njegova izgradnja u nesporednoj blizini Sarajeva, nova uprava će, kako saznaje N1, donijeti konačnu odluku hoće li baš biti na tom lokalitetu.

Iako su ranije bile informacije da Lidl napušta naše tržište i da neće doći do realizacije u BiH, Lidl je to odmah za N1 demantovao.

Podsjećamo, Lidl je već počeo graditi maloprodajne objekte, zvanično u Bijeljini, dok je kako su mediji i ranije objavljivali, kupio lokacije širom BiH uključujući i u glavnom gradu.