Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NLB Banka bilježi značajan rast štednje

NLB banka

Kampanjom „Poklonite sebi ono što želite“, NLB Banka je još jednom građanima prenijela poruku o važnosti štednje za sigurniju budućnost. Ovakvim pristupom NLB Banka je građanima prezentirala značaj štednje kroz planiranje budućih aktivnosti i ulaganje u sigurniju budućnost.

“Štednju u NLB Banci prije svega odlikuje sigurnost. Zadovoljni smo što NLB Banka kontinuirano bilježi rast depozita. Građani su prepoznali stabilnost i decenijsko iskustvo NLB Banke, koja je članica uspješne NLB grupacije i koja svojim klijentima omogućava modele štednje prilagođene njihovim potrebama uz stimulativne kamatne stope. Štednja je krajem mjeseca juna 2015. iznosila 418 miliona KM, što je u odnosu na isti period prošle godine povećanje od 10%,“ izjavila je Lidija Žigić, izvršni direktor NLB Banke d.d., Tuzla.

NLB Banka također ohrabruje sve građane da štede u BiH i na taj način doprinesu dugoročnom razvoju naše zemlje ali i ulože u vlastitu budućnost. Pogodnost štednje u NLB Banci su raznovrsni štedni proizvodi uz konkurentne kamatne stope na domaćem tržištu i istovremeno veoma stimulirajuće   za naše građane iz dijaspore.

Prema riječima izvršnog direktora NLB Banke Lidije Žigić, štednja u NLB Banci je pravi izbor za sve one koji žele novac, kojim raspolažu, uvećati bez rizika.

„Smatramo da je važno da građani izdvajaju redovne iznose u skladu sa svojim mogućnostima, jer i najmanja ušteđevina uvijek znači sigurnost i spremnost da lakše odgovorimo na buduće izazove, te da sebi i svojoj porodici poklonimo više“, zaključila je Žigić.

NLB Banka je članica programa osiguranja depozita, pri čemu štednju klijenata dodatno osigurava Agencija za osiguranje depozita.