Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NLB banka sponzor štandova na „Sarajevo Holiday Marketu“

Foto NLB Banka

Sa željom da pomogne i ohrabri inovativan pristup tradiciji, NLB Banka d.d. Sarajevo je sponzorisala tri štanda rukotvorina i suvenira na „Sarajevo Holiday Marketu“. Na ovaj način i tradicija izrade rukotvorina, kao kulturnog naslijeđa, se čuva od zaborava i dobija zapaženo mjesto u današnjici.

Izuzetno nam je drago što je NLB Banka prepoznala značaj lokalnih rukotvorina i omogućila nam da građanima Sarajeva predstavimo svoje radove. Mi nastojimo da njegujemo kulturno nasljeđe Bosne i Hercegovine, očuvamo i obnovimo skoro davno zaboravljene stare zanate i na ovaj način promovišemo ljepotu bosanske tradicije – izjavio je Asani Sead, vlasnik prodavnice suvenira Artidis.

Rukotvorine i suveniri su proizvodi koji čuvaju tradiciju višenacionalnog i multikulturnog bosansko-hercegovačkoj ambijenta. Kod rukotvorina nema masovne proizvodnje, nema kopiranja i skoro svaki primjerak je originalan na svoj način i jedinstveni je izražaj kreativnosti pojedinca.

Našim sponzorisanjem ovih štandova želimo da promovišemo autohtone bosansko-hercegovačke rukotvorine i suvenire kao neizostavan dio turističke ponude – izjavila je Lidija Žigić, izvršni direktor i član uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

Štandovi su asortimanom i programom proizvoda prilagođeni posjetiocima, koji su u potrazi za jedinstvenim idejama i poklonima, a posjetioci štandova će se moći upoznati i sa ljepotama Bosne i Hercegovine iskazanim kroz autentične rukotvorine i suvenire.

Svi suveniri i rukotvorine su lokalne proizvodnje čime se doprinosi i očuvanju tradicijskih zanata, a i sami izlagači imaju priliku da razmjene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje za pravljenje novih prepoznatljivih suvenira naših krajeva.