Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obnovljivi izvori energije

Norveški privrednici u Konjicu predstavili praksu i iskustva korištenja potencijala vjetra

konjic privrednici norveška
Foto: Grad Konjic

S obzirom da je Norveška jedna od vodećih zemalja u korištenju potencijala energije vjetra, gosti iz Norveške ovom prilikom predstavili su pozitivnu praksu i svoja iskustva

Posredstvom ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Bakira Sadovića i predsjednika Bosansko-norveške privredne komore Ahmeda Lindova u Konjicu je boravilo izaslanstvo privrednika iz oblasti obnovljivih izvora energije iz Norveške.

Tokom posjete upriličen je sastanak s gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem sa saradnicima i predstavnicima Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic.

S obzirom da je Norveška jedna od vodećih zemalja u korištenju potencijala energije vjetra, gosti iz Norveške ovom prilikom predstavili su pozitivnu praksu i svoja iskustva koja bi se mogla primijeniti u budućnim aktivnostima Grada Konjica u procesu energetske tranzicije.

Kako je istaknuto, da bi se energija vjetra mogla iskoristiti po uzoru na Norvešku potrebno je izvršiti istraživanja za koja je iskazan zajednički interes, priopćeno je iz Grada Konjica.