Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer Novalić otvorio novi pogon tekstilne kompanije “Fortitudo” (FOTO)

fortitudo (11)
Foto: I. Kralj

Novi pogon kompanije “Fortitudo”, namijenjen proizvodnji muških sakoa, otvoren je svečano danas u Travniku, a u njemu bit će uposleno 120 radnika.

Pogon su otvorili premijer Federacije BiH Fadil Novalić, vlasnik “AS Group” Sulejman Hrvić i predstavnik njemačkog partnera te kompanije Peter Gross koji su istaknuli kako će proširivanje proizvodnih kapaciteta Fortituda doprinijeti daljnjem razvoju tekstilne industrije u BiH.

fortitudo (12)

Premijer Novalić kazao je kako je danas trebao biti na vrlo važnoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta, ali da je otvaranje novog industrijskog pogona ocijenio bitnijim događajem.

fortitudo (22)

– Otvaranje novih radnih mjesta toliko nam je potrebno da je ovo za mene danas najvažniji događaj – kazao je Novalić.

fortitudo (13)

Novalić je istaknuo kako je cilj Vlade Federacije BiH poboljšavanje uvjete za zapošljavanje, a kao primjer je naveo zakonska rješenja o potpori prvom zapošljavanju i zapošljavanju nakon duže pauze.

fortitudo (21)

– Osobito nam je u fokusu tekstilna industrija jer raste i trenutačno ima 22000 uposlenih – kazao je federalni premijer, naglašavajući kako Vlada poduzima brojne korake kako bi pružila i dodatnu potporu investitorima.

fortitudo (14)

“Fortitudo” d.o.o. iz Travnika nastao je na bogatoj tradiciji tekstilne idnustrije Borac iz Travnika, a od listopada 2012. godine posluje u okviru AS GROUP.
S otvaranjem novog pogona ova kompanija zapošljava ukupno 820 radnika.

fortitudo (20)

Obraćajući se nazočnima, član Uprave AS grupacije Rusmir Hrvić je istaknuo kako se ta kompanija u početku suočavala saogromnim problemima, ali je izrasla u respektabilnu europsku tvrtku s modernim pogonima i dobrim radnicima.

fortitudo (15)

Kako je rečeno, “Fortitudo” je u protekloj godini proizveo više od 340.000 odjevnih predmeta dok će otvaranje novih pogona stvoriti nove poslovne šanse te omogućiti održavanje tradicije kvalitetne tekstilne industrije u Travniku.

fortitudo (19)

 

Poduzetnici su danas poručili kako im je potrebna veća podrška od vlasti na svim razinama, a predstavnik njemačkog partnera kompanije “Fortitudo” Peter Gross istaknuo je kako je postojanje solidarnosti između politike i gospodarstva od velike važnosti kako bi bio stvoren siguran ambijent za investiranje i otvorena nova radna mjesta.

fortitudo (16)

Premijer Srednjobosanske županije Tahir Lendo naglasio je kako BiH ima dugu tradiciju proizvodnje odjeće i obuće, a da u Travniku zauzima posebno mjesto iako je posljednjih godina bila zanemarena.

fortitudo (17)

Lendo je istaknuo da kompanija “Fortitudo” stvara privlačan ambijent i za druge investitore, dok je načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić ocijenio kako je očigledno da nakon teških vremena dolaze bolja vremena za tekstilnu industriju, dok je obveza predstavnika vlasti da se prilagode investitorima i pruže im potporu.

fortitudo (18)

Svečanosti u povodu otvaranja novog pogona kompanije “Fortitudo” nazočio je veliki broj osoba iz političkog, društvenog i gospodarskog života.