"Postoje i slabosti"

Novalić: Tešanj predstavlja svojevrsno privredno čudo

novalic tesanj (1)

Načelnik Tešnja Suad Huskić istakao je da je prošle sedmice potpisan ugovor o gradnji nove trafostanice u poslovnoj zoni vrijednosti 5,5 miliona KM, čime će biti uduplan potencijal za korištenje električne energije

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je danas u Tešnju da taj grad predstavlja svojevrsno privredno čudo.

– Htjeli smo vidjeti kako ovdje funkcioniraju programi koje kreira Vlada FBiH i da čujemo šta je to što nedostaje – rekao je Novalić.

Tokom posjete mesnoj industriji Madi, Novalić je rekao da je pohvalno kako u čitavom lancu proizvodnje mogu garantovati kvalitet kako bismo mogli reći da je to pravi bosanski proizvod.

– Postoje i slabosti poput velikih i netrasparentnih napada konkurencije, te nedostatak sirovine u BiH koja se zato uvozi iz Srbije i Mađarske – pojasnio je Novalić.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić rekao je da je resorno ministarstvo u 2020. podržalo investicije u poljoprivredi s više od 40 miliona KM, te da očekuje da i kompanija Madi bude podržana u ovoj godini.

Načelnik Tešnja Suad Huskić istakao je da je prošle sedmice potpisan ugovor o gradnji nove trafostanice u poslovnoj zoni vrijednosti 5,5 miliona KM, čime će biti uduplan potencijal za korištenje električne energije.

Najavio je da bi imovinski odnosi za nastavak gradnje autoputa prema Tešnju uskoro trebali biti riješeni, čime bi bile stvorene pretpostavke za početak gradnje.