Biznis

20. oktobra

Novi Travnik: Savjetovanje žena poduzetnica

18/10/2021

Cilj savjetovanja je da se identificiraju specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena te predlože i implementiraju aktivnosti u skladu s potrebama, a u suradnji s lokalnom upravom

Udruženje poslovnih žena u BiH, u partnerstvu s Općinom Novi Travnik pozivalo je žene, a posebno poduzetnice ili one koje imaju poslovnu ideju s područja ove općine na savjetovanje koje će se održati 20. oktobra u gradskoj Vijećnici općine Novi Travnik s početkom u 11 sati.

U okviru savjetovanja će se predstaviti projekt “Osnažene žene za snažne zajednice/Potpora poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH” koji financira Gender centar FBiH iz sredstava FIGAP II Programa.

Cilj savjetovanja je da se identificiraju specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena te predlože i implementiraju aktivnosti u skladu s potrebama, a u suradnji s lokalnom upravom.

Žene poduzetnice, ili one koje to namjeravaju postati bit će upoznate s mogućnostima za unaprjeđenje svog poslovanja, rada i života koje nude institucije FBiH, Gender Centar FBiH ali i spomenuto udruženje kroz svoje programe i aktivnosti.

Prilikom savjetovanja će se kroz razgovor s prisutnim uraditi analiza trenutnog stanja u lokalnoj zajednici, ali će se istovremeno promovirati pozitivni primjeri – priče poduzetnica iz Zavidovića ali i drugih mjesta u FBiH.

Savjetovanju će prethoditi potpisivanje Sporazuma o saradnji između Općine Novi Travnik i Udruženja poslovnih žena u BiH.

Sporazum o suradnji podrazumijeva razvijanje suradnje Udruženja i Općine Novi Travnik, s naglaskom na formiranje Kluba za potporu poduzetništvu žena.

Na ovaj način će se osigurati sistemska potpora razvoju poduzetništva žena, koja će se ogledati u stručnoj potpori i obrazovanju, što će doprinijeti porastu broja poduzetnica i rastu poslovnih subjekata koje one pokreću i vode.

Tijekom savjetovanja će se identificirati liderice koje su spremne aktivno sudjelovati u Klubu za potporu poduzetništva žena te će ovo savjetovanje biti i inicijalni sastanak Kluba, priopćeno je iz Udruženje poslovnih žena u BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.