Biznis

nova Smjena

Novih 179 radnika Elektroprivrede BiH ulazi u 14-dnevnu radnu izolaciju

07/04/2020

Radeći u dvije smjene po režimu 12/12 sati, u prostorima TE ¨Tuzla¨ u radnoj izolaciji će biti 119 zaposlenika, TE „Kakanj“ 34, hidoelektranama na Neretvi 16, te malim hidroelektranama u elektrodistribucijama Bihać i Tuzla 10 zaposlenika

Nakon kućne izolacije i medicinske opservacije, u proizvodne objekte JP Elektroprivreda BiH ulazi nova grupa od 179 radnika koji će zamijeniti 167 kolega koji su proveli 14 dana u radnoj izolaciji u termoelektranama i hidroelektranama.

S ciljem stabilnog i kontinuiranog snabdijevanja električnom energijom u vrijeme pandemije COVID 19, proces rada u proizvodnim jedinicama JP Elektroprivreda BiH odvija se po principu tzv. zatvorenog ciklusa, koji podrazumijeva potpunu izolaciju zaposlenika u prostorima termoelektrana i hidroelektrana na period 14 dana, saopćila je Elektroprivreda BiH.

Radeći u dvije smjene po režimu 12/12 sati, u prostorima TE ¨Tuzla¨ u radnoj izolaciji će biti 119 zaposlenika, TE „Kakanj“ 34, hidoelektranama na Neretvi 16, te malim hidroelektranama u elektrodistribucijama Bihać i Tuzla 10 zaposlenika.

Radnicima koji borave izolaciji u proizvodnim jedinicama obezbjeđeni su svi uslovi neophodni za rad i boravak. JP Elektroprivreda BiH prilagodila je svoje poslovanje aktuelnoj situaciji i djeluje u skladu sa preporukama nadležnih organa.
Zahvaljujući visokoj pogonskoj spremnosti proizvodnih i distributivnih kapaciteta, proizvodnja električne energije odvija se kontinuirano čime je obezbjeđena stabilnost elektroenergetskog sistema i uredno snabdijevanje kupaca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.