ništa od saradnje

Novo saopštenje Arene: Više nismo ni u kakvim pregovorima s Telemachom

arena

Arena Channels Group, kompanija koja je vlasnik kanala Arena Sport, oglasila se novim saopštenjem za javnost u kojem se navodi da trenutno nisu aktivni pregovori sa Telemachom oko produžetka saradnje, a mi ga u nastavku prenosimo u cijelosti

“U skladu sa posljednjim dešavanjima i dezinformacijama, te pojedinih lažnih navoda za korisnike koje su se pojavile na tržištu BiH, Arena Sport želi još jednom kompletnu javnost i sve gledaoce informisati o nekoliko važnih detalja:

1.Arena Sport je u posljednjih nekoliko godina investirala značajna sredstva u jačanje TV sadržaja i u tom pogledu uspjela kupiti prava na prenose NBA lige, Lige prvaka, Evropske lige i i nove Konferencijske lige, te svih regionalnih fudbalskih liga – m:tel PLBiH, Superlige Srbije i HNL-a. Konačno, otkupljena su i prava na špansku fudbalsku La ligu od nove sezone.

2.Uprkos ovim investicijama distributivne cijene na tržištu su ostale nepromijenjene i prihvatljive za sve. Dokaz tome su produženi ugovori sa svim operaterima u BiH, izuzev sa Telemachom.

3.Telemach je jednostrano i iznenađujuće odlučio da ne produži saradnju sa Arena Sportom, iako su cijene distribucije ostale iste kao i do sada. Da stvar bude još teža za korisnike, na ovaj potez se odlučio neposredno za novogodišnje praznike kako bi korisnici imali jako malo prostora i vremena za reakciju.

4.Arena Sport želi sve korisnike i gledaoce obavijestiti da u ovom trenutku ne pregovara sa predstavnicima Telemacha za produženje saradnje. Ista je prekinuta od strane Telemacha iz neobjašnjivih razloga.

5.U cijeloj ovoj situaciji Arena Sport želi obavijestiti sve gledaoce da su naši kanali i dalje lako dostupni na cijeloj teritoriji BiH, obzirom da su svi drugi operateri produžili saradnju sa našom kompanijom na duži vremenski period.

Konačno, kao i uvijek do sada, Arena Sport je težila ka što boljem i kvalitetnijem sadržaju, ali i korektnom odnosu na tržištu i prema operaterima i prema gledaocima za šta je dokaz dugogodišnja saradnja sa svim operaterima i dostupnost na cijeloj teritoriji BiH”, navodi se u saopštenju.