Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obim prevezene robe povećan za 4,6 posto

Izvoz
Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u cestovnom prijevozu robe broj pređenih kilometara vozila u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2015. veći je za 8,7 posto, obim prevezene robe veći je za 4,6 posto, a ostvareni tonski kilometri veći su za 15,5 posto.

U cestovnom prijevozu putnika pređeni kilometri vozila veći su za 0,7 posto, dok je broj prevezenih putnika manji za 3,4 posto, te ostvareni putnički kilometri za 7,3 posto u četvrtom kvartalu u odnosu na isti kvartal 2015. godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U gradsko-prigradskom prijevozu pređeni kilometri vozila veći su za šest posto, dok je broj prevezenih putnika manji za 6,5 posto.

U željezničkom transportu obim prevezene robe u tom kvartalu veći je za 4,8 posto, a broj ostvarenih tonskih kilometara za 9,6 posto u odnosu na treći kvartal 2015. godine.

Broj prevezenih putnika željeznicom u tom periodu manji je za 17,5 posto, a broj ostvarenih putničkih kilometara za 27,2 posto.

Broj aerodromskih operacija u četvrtom kvartalu 2016. godine pokazuje povećanje od 4,4 posto u odnosu na isti kvartal prethodne godine, dok je broj prevezenih putnika veći za 8,5 posto, a obim prevezene robe za 54,2 posto.