Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

autoceste fbih

Objavljen tender za izgradnju poddionice Medakovo – Ozimice dužine 21,3 kilometra

autocesta gradnja

Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci

JP “Autoceste” FBiH objavile su u petak međunarodni tender za izgradnju autoceste na koridoru Vc, dionica Medakovo – Poprikuše, poddionica Medakovo – Ozimice, dužine 21,3 kilometra.

Rok za dostavljanje ponuda je 9. kolovoza ove godine.

Procijenjena vrijednost nabavke iznosi 160 milijuna eura bez PDV-a.

Na poddionici Medakovo – Ozimice gradit će se pored otvorene trase, jedna petlja, dva dvostrana odmorišta, osam mostova i vijadukti, dva nadvožnjaka, petnaest podvožnjaka i jedan tunel dužine 2200 metara.

Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

Poddionica Medakovo – Ozimice financirat će se iz sredstava osiguranih putem Europske investicijske banke (EIB) te bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 79 milijuna eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), stoji u priopćenju iz JP “Autoceste” FBiH.

“Slijede godine gradnje velikih projekata i velikih ulaganja u završetak autoceste na Koridora Vc. U tom cilju nova Uprava značajno je ubrzala sve procese. Uskoro ćemo raspisati i posljednji tender na sjevernom dijelu zemlje čime će cijeli taj dio biti u određenoj fazi gradnje. Radi se o poddionici Ozimice – Poprikuše za koju ćemo izabrati izvođača do kraja godine. Procjene su da bi radovi trebali trajati tri godine, tako da ćemo sjeverni dio koridora kroz Bosnu, od Sarajeva do Doboja završiti do kraja 2025.”, kazao je direktor JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder.