Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzla

Objavljene nove cijene ulaznica za Panonska jezera i ko će ovog ljeta moći džabe ući

panonska jezera tuzla
Foto: Facebook/ Panonica Tuzla BiH

Cijena redovnih poslijepodnevnih ulaznica, koja se naplaćuje od 16:30 sati, radnim danima iznosit će četiri, a vikendom pet KM

Panonska jezera u Tuzli prošle godine su ostvarila nešto više od 360 hiljada posjeta, a za ljeto 2024. pripremljene su određene novine kada su cijenae ulaznica u pitanju. Ljetna sezona će početi 1. juna i trajat će do 31. augusta.

Shodno novoformiranom cjenovniku, cijena redovne ulaznice radnim danom iznosit će 6,50 KM, a vikendom 8,50 KM, dok cijena ulaznice za povlaštene kategorije, u koje spadaju penzioneri, stariji od 65 godina, RVI, porodice poginulih boraca i šehida, invalidi više od 60 posto, koštat će četiri, odnosno pet KM vikendom, što je na nivou prošle godine.

U odnosu na lani, novina u predstojećoj sezoni će biti dječije ulaznice, koje se sada odnose na djecu od četiri do 14 godina i koštat će četiri radnim, a 4,50 maraka u danima vikenda. Pojašnjenja radi, više neće biti posebnih ulaznica za djecu od dvije do sedam godina te đačkih za djecu od sedam do 14 godina, kao prošlih godina. zapravo u konačnici ulazak za svu djecu mlađu od četiri godine će biti besplatan.

Ove godine će biti uvedene i porodične ulaznice, kojih ranije nije bilo. Radnim danom, za dvoje odraslih i jedno dijete do 14 godina takva vrsta ulaznice iznosi 15 KM, za porodice s dvoje djece 19, a s troje djece do 14 godina 22 KM. 

Cijena tih ulaznica subotom i nedjeljom bit će nešto viša i to za roditelje s jednim djetetom 19,50 KM, roditelje s dvoje djece 23 KM, a roditelje s troje djece do 14 godina 27 KM.

Cijena redovnih poslijepodnevnih ulaznica, koja se naplaćuje od 16:30 sati, radnim danima iznosit će četiri, a vikendom pet KM. Poslijepodnevni ulaz za povlaštene kategorije radnim danima iznosit će tri, a vikendom četiri marke, dok za djecu će cijene radnima danima biti tri, vikendom 3,50 KM.