Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

juli

Objavljeno kad će Pelješki most biti otvoren

peljeski-most-pixsell

Otvorenju bi trebale prisustvovati predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i europska povjerenica za kohezijsku politiku Elisa Ferreira

Hrvatska namjerava svečano otvoriti Pelješki most između 19. i 21. jula, rekao je u petak Hini izvor iz Europske komisije.

Otvorenju bi trebale prisustvovati predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i europska povjerenica za kohezijsku politiku Elisa Ferreira.

“S obzirom na to da se radi o najvećem projektu iz EU fondova, one bi trebale tada nazočiti ceremoniji otvorenja”, rekao je izvor dodavši da će ceremonija biti održana 19., 20. ili 21. jula. To otvaranje je planirano u jeku turističke sezone kada bi hiljade turista mogle putovati prema Dubrovniku.

Obilazeći gradilište Pelješkog mosta, premijer Andrej Plenković u januar ove godine rekao je da bi se hrvatski teritorij kopneno trebao spojiti do početka ovogodišnje turističke sezone. Do ljeta se u promet planira pustiti i dio obilaznice preko Pelješca, a jedino je otvaranje čvora Ston odgođeno za jesen ove godine.