Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obuka za proizvođače mlijeka sutra u Bijeljini

mlijeko BIH

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske organizuje sutra u Bijeljini obuku za proizvođače i stručno osoblje u lancu otkupa mlijeka u Republici Srpskoj.

Obuka proizvođača mlijeka, kontrolnih asistenata i uzimača mlijeka počeće u 10.00 časova u restoranu “Semberski salaš”, najavljeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Predavanje o temi “Uzimanje uzoraka, određivanje mikrobioloških kriterijuma i proračun geometrijskog prosjeka za somatske stanice i ukupan broj bakterija u sirovom mlijeku” Ministarstvo organizuje uz podršku Projekta unapređenja poslovne klime i pristupa tržištu /ICAM/.

Organizacijom obuka ovog tipa, namjera je praktičnim i stručnim primjerima prikazati savremene trendove u proizvodnji, otkupu, preradi i čuvanju mlijeka, a s ciljem povećanja udjela proizvodnje visokokvalitetnog mlijeka, koje će zadovoljiti domaće i evropske standarde.

Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, uz podršku britanske Ambasade, putem ICAM projekta, pruža tehničku podršku Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske na realizaciji ovog programa edukacija.