Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neuspješni pregovori

Obustavljena proizvodnja željezne rude u Prijedoru

ArcelorMittal Prijedor

U saopštenju se naglašava da će ovo imati dalekosežne posljedice na zaposlene u kompaniji “ArcelorMittal Prijedor” i na ostvarenje poslovnih rezultata kompanije

Rudnik “ArcelorMittal Prijedor” saopštio je danas da je zbog neuspjeha u pregovorima sa “Željeznicama Republike Srpske” zaustavio proizvodnju željezne rude u Prijedoru.

“U pregovorima između `ArcelorMittal  Zenica` i `Željeznica Republike Srpske` nije postignut dogovor o količini i cijeni prevoza rude od 1. marta. To znači da će prevoz rude iz Prijedora prema Zenici biti odmah obustavljen. Proizvodnja u rudniku Omarska biće obustavljena zbog gubitka ključnog tržišta”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da će ovo imati dalekosežne posljedice na zaposlene u kompaniji “ArcelorMittal Prijedor” i na ostvarenje poslovnih rezultata kompanije.

“Ovo neće odmah uticati na proizvodnju u kompaniji `ArcelorMittal  Zenica`. Pregovori će se nastaviti i nadamo se da će se ubrzo naći rješenje kako bi se nastavila proizvodnja u Prijedoru”, dodaje se u saopštenju.