Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Željeznice RS

Od 1. juna ponovo se uspostavlja putnički željeznički saobraćaj u RS

voz-zeljeznice-rs345

Poštujući propisane mjere, Želјeznice RS će svakodnevno vršiti čišćenje, provjetravanje i dezinfekciju svih putničkih vozova, kao i staničnih objekata

Od ponedjeljka, 1.juna, ponovo se uspostavlja saobraćaj putničkih vozova Želјeznica Republike Srpske po važećem redu vožnje.

Obustava je bila na snazi od 20. marta, zbog pandemije koronavirusa.

Saobraćanje putničkih vozova Želјeznica RS-a uspostavlјa se uz provođenje zaklјučka Štaba za vanredne situacije RS, te u skladu sa uputstvima Instituta za javno zdravstvo RS, s cilјem prevencije, zaštite i kontrole širenja virusa COVID – 19.

Iz entitetskih Željeznica naglašavaju da je pri ulasku u prostore želјezničkih stanica i čekaonica obavezna dezinfekcija obuće i ruku, upotreba maski za lice želјezničkog osoblјa i putnika te fizičko rastojanje između osoba od najmanje jedan metar.

Ulazak u vozove bit će regulisan, uz obavezno poštovanje svih navedenih uputstava, na jedna vrata, a prilikom rasporeda putnika u vozovima, neophodna je fizička distanca – upotreba svakog drugog sjedišta u kupeima.

Poštujući propisane mjere, Želјeznice RS će svakodnevno vršiti čišćenje, provjetravanje i dezinfekciju svih putničkih vozova, kao i staničnih objekata.

Putnički brzi vozovi na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo i Sarajevo – Banja Luka – Sarajevo, kao i lokalni putnički đački vozovi broj 6603/6604 Doboj – Petrovo Novo – Doboj, neće saobraćati do dalјnjeg.

Iz Želјeznica RS pozivaju putnike na poštovanje propisanih mjera, kako bi svi korisnici želјezničkog saobraćaja bili sigurni i zaštićeni tokom putovanja.