''Željeznice FBiH'' odlučile

Od 15. juna moguće vozom do mora: Od Sarajeva do Neuma za 20 KM

zeljeznice fbih

Sezonski voz iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07:15 sati

”Željeznice FBiH” obavijestile su putnike kako će ove sezone, od 15. juna do 31. avgusta 2019. godine, brzim vozom moći doći do mora.

Naime, doći će do promjene reda vožnje brzog putničkog bh. voza na relaciji Sarajevo – Čapljina – Sarajevo i proširenja putničke ponude na način da će putnici u tom periodu na stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split autobusima ”Autoherca” d.o.o. Grude.

Sezonski voz iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 7:15 sati, a u Čapljinu će stizati u 9:32 sata. Iz Čapljine voz će polaziti svaki dan u 19:25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21:42 sata. Voz će se zaustavljati u stanicama Hadžići, Konjic, Jablanica, Mostar i Žitomislići.

S Autobuske stanice Čapljina autobus za Neum polazit će u 10:05 sati, a iz Neuma za Čapljinu u 18 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu bit će na stajalištu “Magistrala” na ulazu u Neum, s magistralnog puta Opuzen – Neum.

Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo – Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 KM, a cijena povratne karte iznosi 33,30 KM. Rok važenja povratnih voznih i autobuskih karata je 15 dana.

S Autobuske stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split polazit će u 10:05/10:10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace i Tučepi. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 34,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije osiguran. Sve karte za voz i autobus kupuju se na prodajnim mjestima ”Željeznica FBiH”.