Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trovanje u Hrvatskoj

Oglasila se Coca-Cola BiH o spornom piću

coca cola
Ilustracija: Pixabay

Iz Agencije za sigurnost hrane kažu da će u saradnji s mjerodavnim inspekcijskim tijelima kontinuirano pratiti potencijalne rizike

Proizvod robne marke “Romerquelle” kojim su se otrovale brojne osobe u Hrvatskoj, prema navodima “Coca Cola HBC B-H” d.o.o. Sarajevo se ne uvozi i ne stavlja na tržište Bosne i Hercegovine, pišu Nezavisne novine.

Kako su istakli iz Agencija za sigurnost hrane BiH, koja je i zaprimila obavještenje od strane “Coca Cola HBC B-H”, s ciljem minimiziranja rizika i zaštite zdravlja potrošača, pomenuta Agencija je uspostavila komunikaciju sa subjektom u poslovanju s hranom te dala odgovarajuće preporuke inspekcijskim tijelima, koja su nadležna za službene kontrole hrane na tržištu Bosne i Hercegovine.

“Do ovog trenutka, Agencija za sigurnost hrane BiH od strane mjerodavnih inspekcijskih tijela, kao ni putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), nije zaprimila obavještenje da su proizvodi koji su predmet povlačenja i opoziva u Republici Hrvatskoj dostupni na našem tržištu”, saopšteno je iz Agencije.

Dodali su da će u saradnji s mjerodavnim inspekcijskim tijelima, kontinuirano prati potencijalne rizike porijeklom iz hrane, te preduzima odgovarajuće mjere s ciljem zaštite zdravlja i interesa potrošača.

“O svim novim informacijama, potrošači će biti pravovremeno obaviješteni posredstvom zvaničnog veb sajta Agencije za sigurnost hrane BiH”, rekli su iz Agencije.