Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ogroman potencijal ekonomske saradnje BiH, Hrvatske i Crne Gore

crnadak-trebinje

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak govorio je 18. septembra 2015. godine na otvaranju regionalne konferencije koja se pod nazivom “Prekogranična ekonomska
saradnja: Mogućnosti zajedničkog djelovanja na tromeđi Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore” održava 18. i 19. septembra 2015. godine u Trebinju, u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer (Konrad Adenauer Stiftung).

Osim ministra na otvaranju konferencije su govorili govorili i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i ambasador Savezne Republike Njemačke u BiH Christian
Hellbach.

Ministar Crnadak je u svom obraćanju istaknuo da je dobrosusjedska saradnja Bosne i Hercegovine sa Srbijom, Crnom Gorom i Hrvatskom jedan od prioriteta u radu Ministarstva vanjskih poslova BiH i ovog saziva Vijeća ministara BiH.

Ministar Crnadak je naglasio da saradnja na tromeđi BiH, Hrvatske i Crne Gore ima ogroman potencijal, posebno u implementaciji prekograničnih projekata i kroz direktnu saradnju gradova poput Trebinja, Dubrovnika i Herceg Novog.

Ministar Crnadak je najavio da će BiH nastaviti da što efikasnije koristi IPA fondove u bilateralnom i trilateralnom formatu, doprinoseći i na taj načiin boljem životu građana ove tri zemlje.

Na kraju obraćanja ministar Crnadak je najavio da će početkom 2016. godine pozvati ministre vanjskih poslova Hrvatske i Crne Gore na zajednički sastanak u Trebinje sa ciljem davanja još snažnije podrške u saradnji BiH, Hrvatske i Crne Gore.