Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ogromni hotelski kompleks gradit će se u blizini Sarajeva (FOTO)

Orbis Group (3)

Poljska firma Orbis Group će na osnovu franšiznog ugovora sa poznatim francuskim lancem hotela AccorHotels nadomak Sarajeva započeti gradnju hotelskog kompleksa “MGallery by Sofitel Tarcin Forest Resort&Spa“.

Kompleks sa 55 soba i 9 vila će se graditi u Tarčinu, a sadržavat će i privatne bašte, restoran, bar i veliki wellness centar sa bazenima, saunama i konferencijskim salama.

Izvršni direktor firme Orbis Group Gilles Clavie je kazao da “BiH, zajedno sa drugim balkanskim zemljama, predstavlja atraktivno područje za poslovne aktivnosti“.

– Izgradnja ovog hotela potvrđuje našu odluku da nastavimo razvoj lanaca hotela AccorHotels u ovom dijelu Evropu, i zbog toga očekujem slične projekte i u budućnosti – navodi Clavie, saopćeno je iz Orbisa.

Hotelski kompleks pod brendom AccorHotels će prema planovima investitora biti otvoren u septembru ove godine, a prostirat će se na 35 hektara zemljišta.

Orbis Group je otkupila licencu od kompanije AccorHotels koja je globalni lanac hotela koji posluje u 94 države svijeta. Sjedište joj je u Parizu, a oko 3.700 hotela je ili u vlasništvu firme ili je franšizirano drugim kompanijama.

Prihodi ove firme su oko 5,5 milijardi dolara a ukupan broj zaposlenih je 180 hiljada radnika.

Firma Orbis Group koja će graditi hotel je poljska kompanija osnovana 1920. godine i najveći je lanac hotela u Poljskoj i centralnoj Evropi. Kroz svoje podružnice u vlasništvu je 54 hotela i ima ambiciozne planove za razvoj poslovanja u regiji jugoistočne Evrope.