Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istočni Drvar

Onemogućen dolazak na posao više od 60 radnika

sumsko gazdinstvo klekovaca potoci – istocni drvar

Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Klekovača-Potoci” Nikola Janković odbio je da odgovori na pitanje zašto nije obezbijeđen prevoz radnika na posao

Predstavnik sindikata Šumskog gazdinstva “Klekovača-Potoci” iz Istočnog Drvara Radenko Bosnić rekao je Srni da danas niko od radnika koji su iz Drvara nije mogao da ode na posao, jer vršilac dužnosti direktora tog gazdinstva Nikola Janković nije obezbijedio gorivo za prevoz.

Bosnić je dodao da jutros u 6.00 sati na posao nije moglo da krene više od 60 radnika.

“U 11.00 časova dovezeno je gorivo – devet litara dizela i osam litara benzina koji ne treba, jer oba autobusa koriste dizel gorivo, a devet litara dizela nije dovoljno ni da odemo u jednom pravcu”, naveo je Bosnić.

Bosnić je dodao da radnici smatraju ovo provokacijom i poniženjem.

On je istakao da sindikat podržava zahtjev radnika za smjenu Jankovića, koji se, kako kažu, ponaša ucjenjivački i bahato, kao i da se zaštite njihova prava na posao i normalan život.

Bosnić je dodao da su se predstavnici opštinskog rukovodstva Istočnog Drvara danas sastali sa radnicima koji su onemogućeni da odu na posao i koji su zatražili pomoć opštine da se aktivnije uključi u rješavanje ovog problema i da obavijeste republičke strukture.

Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Klekovača-Potoci” Nikola Janković odbio je da odgovori na pitanje Srne zašto nije obezbijeđen prevoz radnika na posao.

Tehnički direktor ovog gazdinstva Milorad Gogić rekao je Srni da ne može dati izjavu povodom ovog događaja, dodavši da je “direktor Janković iznad njega”.

Zaposleni u Šumskom gazdinstvu “Klekovača-Potoci Istočni Drvar” protestuju od 31. oktobra zbog otkaza koje su dobili radnici iz Drvara i Istočnog Drvara i traže smjenu vršioca dužnosti direktora Nikole Jankovića, čijim su radom nezadovoljni.

Otpuštene i nezadovoljne radnike podržalo je i rukovodstvo opštine Istočni Drvar.