Biznis

14. i 15. augusta

OREA u Sarajevu organizuje treće izdanje Art Marketa

13/08/2021

Ambasadorica i suosnivačica OREA-e, Amra Džeko, izjavila je da će i ove godine svi posjetioci zasigurno pronaći nešto za sebe i ujedno uživati u sjajnoj atmosferi i zabavi koju Art Market pruža

U predivnom ambijentu Botaničkog vrta Zemaljskog muzeja u Sarajevu, 14. i 15. augusta 2021. godine, OREA organizuje treće izdanje Art Marketa s ciljem nastavka uspješnog rada na promociji i afirmaciji kreativnih, domaćih brendova.

Kao i do sada, OREA je pripremila izuzetno bogat sadržaj za posjetioce koji će imati priliku uživati u rukotvorinama 58 izlagača. Ovaj put, za razliku od prethodnih godina, na Art Marketu izlažu samo kreativci koji su članovi OREA platforme. Dobra muzika, mnoštvo nagradnih igara i Franck-ov kafe barista će zasigurno napraviti dobar štimung kakav je karakterističan za Art Market. Osim Franck-a, za rashlađivanje od ljetnih vrućina pobrinut će se i Leda voda. Za posebno iznenađenje se pobrinula Lutrija BiH koja će posjetiocima Art Marketa podijeliti 2000 srećki.

Nisu zaboravljeni ni najmlađi uzrasti. Za malu raju ponovo će biti organizovan Dječiji kutak sa bogatim edukativnim i kreativnim radionicama, gdje će provesti kvalitetno vrijeme, kako bi se i roditelji mogli opustiti i uživati.

Ambasadorica i suosnivačica OREA-e, Amra Džeko, izjavila je da će i ove godine svi posjetioci zasigurno pronaći nešto za sebe i ujedno uživati u sjajnoj atmosferi i zabavi koju Art Market pruža.

“OREA Art Market sada već postaje tradicionalni događaj – mjesto susreta, dobre atmosfere i zabave, u kojem jednako uživaju izlagači i posjetioci. Prethodni Art Marketi su bili veoma posjećeni, a svi koji su ga posjetili opisali su ga kao savršeno mjesto i način za provesti kvalitetno vrijeme s porodicom i prijateljima. Riječ je o jedinstvenom dvodnevnom događaju promotivno-prodajnog, kulturnog, zabavnog i humanitarnog karaktera, koji je namijenjen promociji bh. brendova i razvoju malih poduzetnika.“ poručila je Amra.

Cijena ulaznice je 2 KM, a sav prihod od ulaznica kao i dio novca od svake prodane rukotvorine bit će doniran u humanitarne svrhe – za podršku Roditeljskoj kući udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Art Market su podržali Galenika, UniCredit banka, Visa, Lutrija BiH, Bingo, BH Telecom, Franck, Leda voda, EuroplakatBH, nConsulting, Spanish Market, Jumbo, ASA Osiguranje, Gama AA Security, hotel Hills te medijski pokrovitelji Klix, Bonjour, RSG Radio, radio Antena, te magazin Azra.

“Velika nam je čast da je kompanija Galenika dio ovogodišnjeg Orea Art Marketa kao platinasti sponzor i vjerujemo da je ovo samo početak jedne lijepe saradnje. Naša kompanija posluje u duhu društveno odgovornih vrijednosti, tako da su se Galenika i Orea odmah prepoznali. Dodao bih da su nas partneri iz Orea Art Marketa dodatno nadahnuli da jednom simboličnom donacijom pomognemo Udruženje „Srce za djecu“ i roditeljsku kuću čiji požrtvovan rad i misiju duboko poštujemo. Naš slogan „Posvećeni ljudima, vjerni zdravlju“ kroz ovakve projekte dobija svoj puni značaj.” – dodao je Country Manager kompanije Galenika u BiH, Naid Gubaljević.

Kapije za posjetioce će biti otvorene u subotu u periodu od 16.00h do 20.00h, a u nedjelju od 10.00h do 19.00h.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.