Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osam kompanija iz BiH predstavit će se na sajmu vina u Diseldorfu

3. Bijelo vino

Na trodnevnom sajmu “Pro vine 2017” u Diseldorfu svoja vina predstavit će osam kompanija iz BiH, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Na štandu koji je zakupila Komora, svoje proizvode predstaviće “Podrum Vukoje 1982”, “Podrumi manastira Tvrdoš”, “Vinski podrum Anđelić-Komrad”, svi iz Trebinja, “Vinarija Čitluka” i “Podrumi Andrija” iz Čitluka, “Vinarija Nuić” i “Vinarija Keža-Catena” iz Ljubuškog, te “Hepok” iz Mostara.

Na ovom sajmu, koji je jedan od najznačajnijih događaja kada je riječ o vinarstvu, svake godine susreću se vodeći svjetski proizvođači i distributeri vina i alkoholnih pića, hotelijeri, ugostitelji.

“Pro vine” karakteriše bogata i raznovrsna ponuda događaja, a posjetioci svake godine imaju priliku da uživaju u više od 300 degustacija i prezentacija.

Osim vrhunskih klasičnih vina, izlažu se i egzotična vina, selekcije, aperitivi i digestivi, a u okviru sajma održavaju se i prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsta vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

Svake godine raste broj izlagača i posjetilaca.

Sajam, koji je počeo juče, biće zatvoren sutra.