Sarajevo

Osmi sajam bosanskohercegovačke privrede od 8. do 11. decembra u Skenderiji

l_2c350a3063648e5545276ce4e4802b54

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić i direktor Kantonalnog javnog preduzeća Centar “Skenderija” d.o.o. Damir Petrinić danas su održali sastanak na kojem su razgovarali o programskim sadržajima s ciljem uspješne organizacije 8. sajma bosanskohercegovačke privrede

Sajam će se održati od 8. do 11. decembra 2022. godine u dvorani “Mirza Delibašić”.

Sarajevski sajam privrede je značajan privredni događaj i mjesto je poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Najveća pažnja u okviru sajma biće posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva, kao generatora regionalnog i lokalnog rasta i razvoja.

Ministarstvo privrede KS u protekle dvije godine aktivno podržava i sufinansira poslovne i sajamske manifestacije koje doprinose promociji privrede i privrednih subjekata ne samo u Kantonu Sarajevo, nego i u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu.

– Iza nas je niz sajmova, foruma i drugih poslovnih manifestacija koje smo podržali finansijski i institucionalno i taj kontinuitet svakako ćemo nastaviti i dalje. Podrška i partnerstvo 8. sajmu bosanskohercegovačke privrede je neupitno, a idemo i korak dalje, tako da smo ovaj put i sami učesnici, odnosno izlagači na sajmu. Predstavit ćemo se privrednicima iz Bosne i Hercegovine s našim aktivnostima i projektima koje smo realizovali i koje realizujemo, ali se nadamo i da ćemo tokom sajma imati priliku čuti ideje privrednika koje će nas voditi u našim daljnjim aktivnostima – izjavio je ministar Delić, nakon današnjeg sastanka s rukovodstvom Centra Skenderija.

Ministarstvo će obezbijediti pogodnosti učešća na sajmu korisnicima poticaja, a osim sajamsko – izložbenog dijela, planirani su i programski sadržaji u kojima Ministarstvo također planira panele na kojima će se diskutovati o savremenim tržišnim tokovima i trendovima.

Centar Skenderija ima dugogodišnju tradiciju organizacije sajmova.

Organizacijom ovog, osmog po redu sajma bh. privrede, Sarajevski sajam snažno podstiče privredni razvoj pod motom ‘Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine, najavili su organizatori, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.