Biznis

Specijalna gastro ponuda

Otvoren Dos Hermanos, novi restoran u centru Sarajeva

29/03/2019

U jedinstvenom enterijeru, gdje se industrijski stil prožima sa tradicionalnim bosanskim, gostima je predstavljena sasvim nova gastronomska ponuda u glavnom gradu BiH

U društvu uglednih zvanica iz javnog života, uz sjajan muzički performans Aide Mušanović, sinoć je u centru Sarajeva, u ulici Radićeva 4, otvoren restoran Dos Hermanos.

U jedinstvenom enterijeru, gdje se industrijski stil prožima sa tradicionalnim bosanskim, gostima je predstavljena sasvim nova gastronomska ponuda u glavnom gradu BiH.

Pomno sastavljeni meni garantuje uvijek postojan kvalitet, a njegova sezonska izmjena podrazumjeva namjensku upotrebu aktuelnih i svježih namirnica.

Sve specijalitete potpisuje šef kuhinje Miran Karić, a posebnu ponudu predstavljaju jela od specijalno odležalog mesa dry aging tehnikom, kao što je specijalitet Dry age chef's stake, inače glavna preporuka za sve ljubitelje crvenog mesa. Njegov intenzivan okus postignut je kontrolisanim odležavanjem mesa i do 60 dana na temperaturi od 1 do 2 stepena, uz vlažnost komore od 85-90% i konstantu rotaciju zraka, čime se očuvaju sva nutritivna svojstva.

Osim umijeća pripreme ovog i sličnih specijaliteta, restoran Dos Hermanos rapolaže i sa namjenskim komorama za dry aging. Također, gastronomsku ponudu čine i jela nastala tehnikom wet aging, koja se, za postizanje posebne mekoće mesa obično primjenjuje u pripremi bifteka i ramsteka.

Specifičnost ponude su i vrhunska jela nastala sous vide tehnikom kuhanja, odnosno kontrolisanog kuhanja u vakuumu zbog kojeg će losos i ostale vrste ribe, piletina, ili povrće biti posebno sočno.

I slatke delicije u Dos Hermanosu nude nove gurmanske doživljaje. Kroz igru teksture i okusa, gdje svaki desert sadrži nešto hrskavo ali i nešto svilenkasto, kreiraju se slastice i za najzahtjevnije sladokusce, kao što su: cheesy peanut, čokoladni brownie sa voćem i kadaif sa orašastim plodovima, šljivom i burbon vanilija kremom.

“Dovoljno je da naši gosti imaju ljubav prema hrani, otkriju nam svoje osnovne afinitete i mi ćemo se potruditi da im serviramo pravu magiju okusa, koja započinje predjelom, nastavlja glavnim jelom i završava desertom. Sve to uz odabir željenog pića garantuje nezaboravne trenutke uživanja. U ponudi imamo 45 vrsta vina, preko 20 vrsta piva među kojima su i najnagrađivaniji craftovi a nudimo i veliki izbor ostalih alkoholnih pića”, izjavio je Miran Karić, šef kuhinje restorana Dos Hermanos.

Radno vrijeme restorana Dos Hermanos je od svaki dan od 7 do 23 sata, osim praznicima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.