Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zvornik

Otvoren još jedan retail park u BiH, posao za 150 ljudi

zvornik city park
FOTO: Akta.ba
Zvornik City Park

Radi se o tržnom centru otvorenog tipa, koji se prostire na oko 12.000 m2, a gradiće se u još dva grada

U Bosni i Hercegovini jučer je zvanično otvoren još jedan retail park. Riječ je o objektu nazvanom Zvornik City Park koji se nalazi na adresi Karakaj br. 87.

Povodom otvaranja upriličena je prigodna svečanost.

Ovaj objekat dio je mreže retail parkova koji niču širom naše države, a u vlasništvu kompanije City Mall iz Bijeljine, piše BiznisInfo.ba.

Prvi veliki retail park otvoren je krajem prošle godine u Brčko distriktu (ne računajući tržni centar City Mall u Bijeljini).

“Brčko City Park” otvoren je na 30.000 m2 – a tom prilikom investitor je najavio ulaganja u gradnju sličnih retail parkova u još tri grada – Zvorniku, Doboju i Istočnom Sarajevu. U međuvremenu je počela gradnja dva centra, i to u Zvorniku i Doboju.

zvornik city park
FOTO: Akta.ba
Zvornik City Park

Objekat u Zvorniku, jučer je i zvanično otvoren, a nalazi se u blizini graničnog prelaza.

Ranije je rečeno da će u ovom centru biti otvoreno novih 150 radnih mjesta. Radi se o tržnom centru otvorenog tipa, koji se prostire na oko 12.000 m2. To je prvi objekat ovakvog tipa na području Zvornika.

Još nema informacija kada će krenuti gradnja u Istočnom Sarajevu.

Ko stoji iza kompanije

Vlasnici firme “City Mall” Bijeljina su Dragan Stanojlović i firma “Sloboprom's” iz Brčkog, u podjednakom iznosu. Vlasnik firme “Sloboprom's Brčko” je firma “Sloboprom” Lončari, čiji je, pak, vlasnik Slobodan Ćurčić.

zvornik city park
FOTO: Akta.ba
Zvornik City Park

“Sloboprom” sam za sebe ima nekoliko tržnih centara i hotela u RS-u i Brčko distriktu. Osim toga, ova firma je trgovački lider u oblastima veleprodaje i maloprodaje bijele tehnike i peći na čvrsto gorivo.