Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoren konkurs za ulazak u Coca-Colin pripravnički program

Coca-Cola HBC

Kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, članica Coca-Cola Hellenic grupe, pokrenula je novi pripravnički program ”Uči, zalaži se, iskaži se!” otvarajući mladim, fakultetski obrazovanim osobama priliku za zapošljavanje u području marketinga, finansija, prodaje, upravljanja sistemom proizvodnje i snabdijevanja te u području ljudskih potencijala.

– Cilj našeg jednogodišnjeg pripravničkog programa je privlačenje i razvoj mladih talenata koji će postati dio našeg tima. Otvaramo mladim ljudima priliku za učenje i rad u jednoj od najdinamičnijih kompanija. Na ovaj način želimo doprinijeti većoj zaposlenosti mladih ljudi te im skrenuti pažnju na značaj stalnog usvajanja novih znanja jer učenje nipošto ne prestaje izlaskom s fakulteta. Također, želimo ih upozoriti na važnost mobilnosti za izgradnju uspješne karijere. Nedostatak mobilnosti radne snage jedan je od problema koji ograničava mogućnosti razvoja bosanskohercegovačke privrede – kazala je generalna direktorica Maria Anargyrou-Nikolić.

Konkurs za ulazak u Coca-Colin pripravnički program otvoren je do 14. decembra, a izabrani kandidati dobit će jednogodišnje pripravničke ugovore. Pripravnici će zadatke obavljati unutar timova zaduženih za poslovanje u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji, saopćeno je iz Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.