Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoren novi terminal za autobuse u Banjoj Luci (FOTO)

Novi terminal za autobuse u Banjaluci2

Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, danas je pustio u rad novi terminal “Malta”, odnosno parkiralište za autobuse u prigradskom saobraćaju i na linijama koje su u nadležnosti Privredne komore regije Banja Luka, među kojima su Laktaši, Lamovita, Omarska, Slatina, Srbac, Gradiška i drugi, javlja Anadolu Agency (AA).

“Do sada je terminal za prigradski saobraćaj bio kod `Medicinske elektronike`, što je predstavljalo problem zbog komplikacija u saobraćaju u užoj gradskoj zoni. Njegovim izmještanjem rasteretili smo dio saobraćajnica u centru Banjaluke”, rekao je Gavranović i dodao da je novoizgrađeni terminal za prigradski saobraćaj moderan i funkcionalan.

Za gradnju je utrošeno oko 290.000 KM, a bivša lokacija terminala kod “Medicinske elektronike” privremeno će se koristiti kao parking za automobile do početka izgradnje trafo-stanice koja je planirana na ovom mjestu.

Novo parkiralište funkcionisaće od sutra, a putnici će autobuse moći da čekaju u centru grada na stajalištu “Pozorište” kod Narodne skupštine RS. Sa terminala “Malta” očekuje se oko 200 polazaka autobusa dnevno.

“Putnici će imati bolje uslove, mi kao prevoznici imaćemo malo većih troškova zbog više vozanja, očekujemo i zagušenja saobraćaja, ali vrijeme će pokazati”, rekao je Goran Starčević, predstavnik prevoznika.