Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoren “Novogodišnji sajam Bihać 2016”

bihac sajam23333

U sklopu ovogodišnjeg programa obilježavanja novogodišnjih praznika “Bihaćka Zimska čarolija”, na gradskom trgu otvoren je “Novogodišnji sajam Bihać 2016”.

Sajam će trajati do 30. decembra, a obilježavajući sedmu godinu postojanja, organizatori su i ove godine Bišćanima prezentirali domaće obrte i firme.

Gradonačelnik Šuhret Fazlić izjavio je da je sretan što su i ove godine na jednom mjestu okupili domaće obrtnike i male poduzetnike i omogućili im da plasiraju svoje proizvode Bišćanima.

– Ovo je još jedan vid podrške našim obrtnicima i zanatlijama da prodaju svoje proizvode i pozivam naše sugrađane da posjete sajam i kupe neki od proizvoda naših vrijednih zanatlija. Također, ovim putem zahvaljujem svim građanima i privednicima koji su se odazvali humanitarnoj akciji Udruženja ABC zahvaljujući kojoj smo prikupili paketiće za djecu socijalnih ustanova i Udruženja djece s posebnim potrebama – kazao je Fazlić tokom obilaska izlagača na novogodišnjem sajmu.

Služba za opću upravu, privredne i društvene djelatnosti animirala je više od 30 izlagača, među kojima su proizvođači ljekovitog bilja, meda, slastičarskih proizvoda, suvenira i unikatnog nakita, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.