Otvoren Sajam hrane, ljekobilja i pčelarstva u Jablanici

sajam-jablanica111

Danas je u organizaciji Saveza poljoprivrednih udruženja Jablanica, a pod pokroviteljstvom općine Jablanica i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK-a, svečano otvoren 8. tradicionalni “Sajam hrane, ljekobilja i pčelarstva”.

Učešće na sajmu uzela su 42. poljoprivredna proizvođača kako iz općine Jablanica tako i iz susjednih općina. Svečano otvaranje sajma, koji se održava u novoizgrađenoj sportskoj dvorani u Jablanici, upriličio je svojim govorom načelnik općine Jablanica, Salem Dedić. Otvorenje događaja uljepšali su i članovi KUD “Neretva ” izvedbom kulturno-zabavnog programa.

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Jablanica, Admir Đelmo, kazao je za Fenu da je današnji događaj idealna prilika svim domaćim poljoprivrednim proizvođačima, da svojim potencijalnim kupcima u najboljem svjetlu predstave svoje proizvode, kao i da prošire prodaju istih.

Među mnogobrojnim posjetiteljima prisutni su bili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ-a, kao i kantonalni ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša, Ajdin Teletović.