Biznis

stolac

Otvorena sajamska manifestacija “Hercegovački plodovi mediterana”

04/10/2019

U sklopu Sajma bit će održana i konferencija o ulozi mediteranskih kultura u razvitku turizma Hercegovine

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Donko Jović otvorio je u petak u Stocu dvanaesto izdanje sajamske manifestacije Hercegovački plodovi Mediterana.

“Ne tako davno s ove govornice predvidio sam kako će ova manifestacija prerasti u međunarodnu i to se uistinu i dogodilo, a uvjeren sam u to kako će broj zemalja sudionika iz godine u godinu rasti”, kazao je tom prigodom Jović.

Ono što se u zadnje vrijeme potencira, dodao je ministar, je potreba brendiranja i zaštite autohtono-domaćih proizvoda.

“Na taj način svijetu ćemo još više približiti bogatstvo proizvoda i plodove rada naših vrijednih ljudi. S tim u vezi, na zadnjoj sjednici Vlade usvojili smo Odluku o izradi Strategije ruralnoga razvitka za HNK koja će povezati poljoprivredu i turizam kroz brendiranje i zaštitu domaćih proizvoda”, kazao je Jović, priopćeno je iz Vlade HNK-a.

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković kazao je kako su kroz 12 godina Hercegovački plodovi Mediterana izrasli u ozbiljnu i respektabilnu manifestaciju.

“Ovo je manifestacija kulturnog, poljoprivrednog i turističkog karaktera koju mi ne bi mogli organizirati da nemamo jaku potporu svih institucija Vlade HNK-a, Federacije BiH i Vijeća ministara”, istaknuo je Bošković.

Ovogodišnji Sajam okupio je više od 120 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije, a u fokusu su mediteranske kulture, i to šipak, smokva, maslina, med i ljekovito bilje.

U sklopu Sajma bit će održana i konferencija o ulozi mediteranskih kultura u razvitku turizma Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.