Otvorene prijave za natječaje Fondacije UniCredit&Universities

unicredit

U skladu sa svojim nastojanjem da podrži mlade ljude u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju, Fondacija UniCredit&Universities raspisala je konkurs u okviru kojeg će studentima dodijeliti 54 stipendije za međunarodnu praksu u UniCreditu u Austriji, Bosni i Hercegovini, Republici Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Rusiji, Srbiji i Velikoj Britaniji.

Stipendije iznose 700 eura mjesečno, a uz to će Fondacija stipendistima isplatiti 1.000 eura za troškove puta, viza i druge troškove. Praksa se organizira u trajanju 3 ili 6 mjeseci, ovisno o potrebi pojedine organizacijske jedinice u kojoj se radi, sa početkom od juna/lipnja 2016. godine.

Prijave su moguće do 18.03.2016. godine, a popunjavaju se elektronski, na web stranici Fondacije UniCredit&Universities:

http://www.unicreditanduniversities.eu/en/fellow/show/fellow_id/26, gdje se može pronaći i više detalja.

Znanstveni odbor Fondacije odabrat će dobitnike do 30. aprila/travnja 2016. godine.

Pravo na prijavu imaju:

– državljani zemalja u kojima posluje UniCredit, koji studiraju u oblasti ekonomije, finansija, bankarstva, menadžmenta, inžinjeringa, matematike, informatike, prava i srodnih oblasti na bilo kojem univerzitetu u svijetu

– studenti iz bilo koje zemlje koji studiraju u oblasti ekonomije, finansija, bankarstva, menadžmenta, inžinjeringa, prava i srodnih oblasti na univerzitetima lociranim u jednoj od 16 zemalja u kojima posluje UniCredit

Uz to, kandidati moraju biti studenti minimalno druge godine dodiplomskog studija, dobro govoriti engleski jezik i imati dobar prosjek ocjena.

Iskustva stipendista koji su prethodnih godina bili dio ovog programa su izuzetno dobra.

alen neimarlija

Alen Neimarlija

Alen Neimarlija, student iz Bosne i Hercegovine koji je praksu obavljao u sjedištu UniCredita u Milanu, Italija, prokomentirao je svoje iskustvo: “U okviru tromjesečne prakse u centrali UniCredit grupacije u Milanu stekao sam vrijedna iskustva i znanja iz područja marketinga u bankarstvu i generalno rada u tako velikoj grupaciji. Sa druge strane, stekao sam mnoštvo nezaboravnih uspomena kroz druženja sa uposlenicima UniCredit-a, kao i kolegama-praktikantima od kojih posebno izdvajam trenutke provedene na ExpoMilano, stadionu SanSiro te privilegiju rada u najvišem tornju Italije – UniCredit Tower.”

Gabriele Rosana, student iz Italije, koji je obavljao praksu u UniCredit Bank u Bosni i Hercegovini, u odjelu Marketinga i komunikacija, izjavio je: “Prošlo ljeto u Sarajevu sam stekao jedinstveno životno iskustvo. Izuzetno sam zahvalan Fondaciji UniCredit&Universities za ovakvu priliku. Upoznao sam svakodnevni rad u velikoj kompaniji i savladao osnove marketinga koje su mi pomogle da usavršim svoje komunikacijske vještine.

gabriele rosana

Gabriele Rosana

Zahvaljujući ljudima koje sam imao sreće da upoznam u Sarajevu naučio sam: nije važno ono što znate (ili bolje rečeno ne znate), ko ste i odakle dolazite: možete se osjećati kao kod kuće, iako ste daleko od nje. Mobilnost je najveći izazov novog stoljeća, a program međunarodne prakse je jedna od najboljih opcija da krenete internacionalnim putem. Volio bih da se mogu ponovno prijaviti, ali s obzirom da ne mogu, zaista se nadam da će ove godine puno više bh. studenata dobiti stipendije. Sretno i prijavite se!”

Fondacija UniCredit&Universities dodjeljuje i osam stipendija u iznosu od 1.500 eura za pohađanje ljetne škole u trajanju od maksimalno tri sedmice u periodu od juna/lipnja do augusta/kolovoza 2016. godine na fakultetima u Barseloni (Barcelona Graduate School of Economics) i Londonu (London School of Economics and Political Science).

Stipendistima će biti pokriveni i troškovi univerzitetskih naknada. Prijave su moguće do 15.03.2016. godine Pravo na prijavu imaju državljani zemalja u kojima UniCredit posluje, koji studiraju na bilo kojem univerzitetu u svijetu, te studenti iz bilo koje zemlje koji studiraju na univerzitetima lociranim u jednoj od zemalja u kojima posluje UniCredit.
Pored toga neophodno je da kandidati budu studenti minimalno treće godine fakulteta ili da budu upisani na master studij iz oblasti ekonomije, finansija, bankarstva, menadžmenta, inžinjeringa, političkih nauka ili prava. Studenti doktorskih studija se ne mogu prijaviti. Kandidati također trebaju dobro govoriti engleski jezik i imati dobar prosjek ocjena.

Prijave se popunjavaju elektronski, na web stranici Fondacije UniCredit&Universities:
http://www.unicreditanduniversities.eu/index.php/en/fellow/show/fellow_id/31, gdje se može pronaći i više detalja.

Znanstveni odbor Fondacije odabrat će dobitnike do 15. aprila/travnja 2016. godine.

Više informacija o inicijativama Fondacije UniCredit&Universities može se dobiti na na web stranici http://www.unicreditanduniversities.eu/index.php/en/home.html, te na oficijelnoj Facebook stranici Fondacije https://www.facebook.com/pages/UniCredit-Universities/131686053533146?v=wall&ref=ts ili se možete obratiti na email adresu: unicreditanduniversities@unicredit.eu.