Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorene prijave za UniCredit Appathon 2016

GENappathon_tw1

Grupe UniCredit (engl. UniCredit Business Integrated Solutions – Integrirana poslovna rješenja UniCredita) sa zadovoljstvom objavljuje da su otvorene prijave za Appathon 2016, globalno takmičenje za developere u oblasti finansijske tehnologije i start up preduzeća, čiji je nagradni fond – profesionalni paket za saradnju u vrijednosti od 50.000 eura.

UniCredit, prva banka koja je pokrenula ovakvu inicijativu, dovodi ovaj događaj na još višu razinu: treće izdanje Appathona se održava online što omogućava kandidatima iz cijele Europe da učestvuju.

Zainteresirani developeri i start up preduzeća mogu se prijaviti putem web stranice http://www.unicredit-appathon.com do 13.jula/srpnja 2016. godine. Učesnici će se natjecati u izazovima vezanim za PSD2, Digital Wallet i isporuci brzih rješenja koristeći Big data.

Na temelju tih izazova, učesnici će se natjecati u kreiranju najboljih aplikacija koje uspješno integriraju posljednje tehnološke trendove, uključujući biometriju, mobilne novčanike/plaćanja, umjetnu inteligenciju i bankarstvo na društvenim mrežama.

Pobjedničke aplikacije će biti one koje zadovoljavaju poslovne potrebe UniCredita i koje su prikladne za neposrednu implementaciju i integraciju sa UBIS-om.

˝Odgovaranje na zahtjeve i fleksibilnost izvršenja su ključni faktori za dugoročni rast i otpornost UniCredita. Stoga mi u UniCreditu nadograđujemo naš digitalni eko sistem kroz partnerstva, investicije i otvorene infrastrukture aplikacijskog programskog sučelja (API) koje omogućavaju crowdsourcing i novi Fintech sistem integracija. Mi razvijamo pozitivnu zarazu među našim zaposlenicima i u eksternom okruženju, s ciljem širenja kulture inovacija i lakšeg pronalaženja mladih talenata. Appathon je inicijativa koja aktivno doprinosi tome˝, rekao je Paolo Fiorentino, zamjenik glavnog direktora UniCredita.

Da bi učestvovali, takmičari moraju dizajnirati aplikaciju kroz aplikacijsko programsko sučelje Open Bank Project, koje je razvio TESOBE Ltd/Open Bank Project sa sjedištem u Berlinu. Na kraju će biti odabrano deset timova koji će demonstrirati svoje aplikacije 20. jula/srpnja u Milanu visokom rukovoditeljstvu UniCredita, koje će odrediti pobjednike takmičenja.

˝Mi želimo da nam Appathon pomogne u poticanju inovacija i prevođenju misli u nove proizvode i usluge koji mogu biti korisni našim klijentima. Otvaranjem aplikacijskog programskog sučelja učesnicima, dajemo im mogućnost da kreiraju funkcionalne protipove aplikacija koji će skratiti proces produkcije. To nam svima daje priliku da mislimo kreativnije i da radimo stvari na različite i zanimljive načine˝ , rekao je Paolo Cederle, direktor UBIS-a.

Appathon će se izvoditi u kontroliranom okruženju, koristeći testne podatke koji simuliraju situacije iz stvarnog života. Osim profesionalnog paketa za saradnju u vrijednosti od 50.000 eura, kojim će pobjednički tim biti nagrađen, učesnici mogu osvojiti dodatne nagrade i bonus poklone.

Simon Redfern, direktor TESOBE Ltd/Open Bank Project, prokomentirao je: ˝Aplikacijsko programsko sučelje (API) omogućava da se inovacije dešavaju na brže i neočekivane načine.

Inovativni develeoperi i poduzetnici mogu brzo osmisliti, dizajnirati i kodirati rješenja koja će odmah biti funkcionalna, koristeći čvrste, sigurne usluge koje je obezbijedio UniCredit. Zadovoljni smo zbog saradnje sa UniCreditom, bankarskom grupom koja ozbiljno pristupa saradnji sa start up poduzećima i inovatorima iz cijelog svijeta.˝