Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Ovako će izgledati aerodrom u Tuzli nakon rekonstrukcije (FOTO)

06/12/2016

Nedavna vijest da Međunarodni aerodrom Tuzla planira zaposliti 25 novih radnika, te da aviokompanija Wizz Air uvodi novih šest linija, privukla je pažnju velikog dijela bh. javnosti.

Dodali se tome i uvođenje cargo saobraćaja, ne čude planovi rukovodstva Aerodroma o planovima rekonstrukcije koja treba uskoro da uslijedi.

Prema riječima Rifata Karasalihovića, direktora Aerodroma, rekonstrukcijom i nadogradnjom putničkog terminala bit će stečeni uslovi za opsluživanje više od pola miliona putnika godišnje.

Kompletna rekonstrukcija i proširenje terminala koštat će oko 4,5 miliona KM koje će obezbijediti Aerodrom, dok će polovina sredstava biti namaknuta iz budžeta TK i Federacije BiH.

Uz navedenu rekonstrukciju, koju će izvesti firma odabrana na tenderu, bit će obnovljena i pista, kao i prilazna svjetla na njoj.

Procvat Međunarodnog aerodroma u Tuzli uslijedio je nakon letova niskobudžetne kompanije Wizz Air koja planira uvesti još novih linija, te obučiti i zaposliti 40 radnika.

Također, ova mađarska kompanija će na tuzlanski aerodrom stacionirati i drugi bazni avion.

Novi avion će omogućiti Wizz Airu i povećanje broja sedmičnih letova na postojećim rutama iz Tuzle za Eindhoven, Gothenburg, Malmo, Frankfurt Hahn…

Wizz Air je također pokrenuo nedavno i dvije nove rute iz Tuzle, za Billund i London, dok će u decembru biti ostvaren i prvi let za Berlin.

Što se tiče naredne godine, podsjetimo, od marta su planirani i letovi za Bratislavu, Köln, Friedrichshafen, Nürnberg i Växjö.

Komentari