Biznis

Ovogodišnji “Grapos Expo” u Gračanici okupit će 340 učesnika iz šest zemalja

16/04/2018

Ovogodišnji sajam poduzetništva i obrta Grapos Expo 2018, koji ima međunarodni karakter, bit će održan od 24. do 28. aprila u Gračanici , a organizator manifestacije je firma Boms-expo u suradnji sa Općinom Gračanica.

Kako organizatori ističu, riječ je o sajmu dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata i to je najveći sajam ovakve vrste u regionu.

Načelnik općine Gračanica Nusret Helić izjavio je za Fenu da je za ovogodišnji sajam Grapos Expo iskazano veliko interesovanje.

Po njegovim riječima, na ovogodišnjem, devetom po redu gračaničkom sajmu, očekuje se oko 340 učesnika, iz šest zemalja iz okruženja, što je povećanje za 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

Tvrdi da su popunjeni svi kapaciteti već 20 dana prije početka sajma.

U odnosu na ranije godine sajam se ove godine odvija na novoj lokaciji, u poslovnoj zoni Fering, u zatvorenom prostoru, odnosno u proizvodnim halama.

-Naš budući, dugoročni projekt, jeste da kupimo ovaj prostor, ne samo za potrebe sajma, već i za ostale privredne aktivnosti, jer je ta lokacija odlukom zaštićena kao centar za biznis – kazao je Helić.

Naglašava da od ovog sajma očekuje dalju promociju gračaničke privrede i privrede TK.

-Očekujemo svakako da dođe do konkretnih rezultata, koji se ogledaju u sklapanju poslovnih ugovora, prodaji proizvoda gračaničke privrde, direktnoj saradnji sa međunarodnim i drugim subjektima privrede – poručio je Helić.

Ministar privrede TK Osman Puškar ocijenio je u izjavi za Fenu da su ovakve manifestacije vrlo značajne za privedu TK iz više razloga.

Mišljenja je da sajmovi daju mogućnost međusobnog upoređivanja i pružaju informacije o konkurentskoj sposobnosti privrednih subjekata na tržištu.

Dodao je da su između ostalog i svojevrsna prilika za promociju kulturoloških, turističkih i privrednih mogućnosti TK.

Partneri sajma Grapos Expo 2018 su Hrvatska obrtnička komora i Zbornica Slovenije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.