Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pavić: Kvalitetom se nametnuti na tržištu Srbije

pavic_doo_2

-Ove godine po prvi put učestvujemo na novosadskom sajmu i zaista smo prijatno iznenađeni organizacijom domaćina i moram reći da nam je drago što se naša kompanija ove godine imala priliku predstaviti ovdje, kaže Pero Pavić vlasnik Pavić d.o.o Livno u razgovoru za Fokus.ba.

Tržište Srbije i za njegovu firmu predstavlja izazov.

-Naš cilj je svakako širiti se i na tržište Srbije, obzirom da imamo jako kvalitetne proizvode, odnosno širok spektar tih proizvoda i ovo tržište sigurno će to znati i prepoznati.

-Obzirom da mi kao proizvođači iz Bosne i Hercegovine za sada nemamo tu mogućnost izvoza u Evropsku uniju, na nama je da se što više širimo u regionu, kada to govorim posebno mislim na teritorij Srbije. To su naše komšije i mislimo da upravo na taj način najbolje možemo unaprijediti našu privredu.

Kvaliteta je nešto što ide uz proizvode Pavić d.o.o. Tajna kvaliteta livanjskog pršuta je vrlo jednostavna.

-Šta je tajna kvaliteta naših proizvoda? Ne znam da li postoji neka posebna tajna osim dobrog proizvoda, dobrog mesa za izradu tog proizvoda, začina, jako dobre klime posebno za ove trajne proizvode. Kada to kažem posebno mislim na područje odakle mi dolazimo iz Livna, naša proizvodnja je na 700 metara nadmorske visine i sve su to zapravo neke stvari koje daju sam kvalitet našim proizvodima, kazao je Pero Pavić.