Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Pet godina od akvizicije Vispaka

07/12/2015

Na današnji dan prije pet godina okončana je jedna od najznačajnijih akvizicija u sekotru proizvodnje hrane u Bosni i Hercegovini.

Prije pet godina na Sarajevskoj berzi je završen proces preuzimanja većinskog paketa dionica kompanije Vispak d.d. Visoko, nakon čega je Vispak postao članicom AS GROUP. Tim povodom javnosti se obratio predsjednik Uprave AS GROUP Rusmir Hrvić, čije poruke prenosimo u cjelosti.

“Danas se navršava pet godina od kako sam došao na čelo kompanije Vispak. Te godine, prije akvizicije od strane AS GROUP Vispak je imao oko 18 miliona KM godišnji prihod. Ove godine Vispak će ostvariti prihod od oko 45 miliona KM.

Zlatna džezva, Begova čorba, Tajna, Laganini, Vispakovi čajvei, Club čokolada, Vispakov Espresso i drugi brandovi danas se prodaju u 27 zemlja svijeta.

Bosanska kafa – Zlatna džezva je lider na tržištu tradicionalnih kafa u BiH i to po prihodima i lojalnosti potrošača. Osim toga, Zlatna džezva se prodaje samo u Hrvatskoj na 3.000 prodajnih mjesta, u Sloveniji na 1.000 prodajnih mjesta gdje nema značajnijeg tržnog lanca niti trgovca koji je nema u svom portfoliju, u npr. Švedskoj se prodaje u 500 etno shopova i isto toliko prodajnih mjesta koji pripadaju švedskim nacionalnim lancima, itd.

Danas u Vispaku rade mladi menadžeri opredijeljeni da ga razvijaju u okvru AS
GROUP kao modernu evropsku kompaniju. Kupljeni su novi mlin i pržiona za kafu, i puno toga imamo u planu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.