Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pet novih autobusa u voznom parku Centrotrans Eurolinesa (FOTO)

centrotrans-6
Foto: D. Begović

Kompanija Centrotrans Eurolines nabavila je pet novih autobusa koji su namijenjeni za međunarodne linije prema Njemačkoj, Austriji i Francuskoj i u koje je investirano više od 2,7 miliona KM.

– Centrotrans Eurolines dugi niz godina posvećuje pažnju obnovi voznog parka svjestan činjenice da bez ulaganja nema mogućnosti za opstanak na tržištu – izjavio je generalni direktor ove kompanije Safudin Čengić prilikom prezentacije novih autobusa u Autobazi Centrotransa u Sarajevu.

Nabavljena su četiri autobusa marke MAN i jedan katni autobus marke “ayats” koji raspolažu sofisticiranom opremom koja će, kako je dodao Čengić, unaprijediti uslugu i kvalitet prijevoza na linijama Centrotransa. Njihovom nabavkom finaliziran je plan investicija kupovine autobusa za 2016. tokom koje je kupljeno 24 autobusa za gradski, međugradski i međunarodni prijevoz.

Čengić je dodao da su rezultati poslovanja kompanije izuzetno dobri, znatno bolji od onih iz prošle godine.

– Centrotrans je ove godine zaista napravio iskorak. Ukupne investicije su gotovo dostigle deset miliona maraka, od čega se 50 posto odnosi na ulaganja u vozni park. Trenutno gradimo autobusnu stanicu u Fojnici, koja bi trebala biti gotova do kraja godine, određene objekte na području Olova i drugo – kazao je Čengić.