Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pilav: Kinezi oduševljeni našim inovacijama

pilav kina33

Predstavnici bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD (“Majstori i Drvo”) uspješno su predstavili dvostruko nagradjivani namještaj na Sajmu privrede 16 zemalja Centralno-Istočne Evrope, održanom u gradu Tangshan u kineskoj pokrajini Hebei.

Uz namještaj, MS&WOOD je uspješno predstavio i inovativne proizvodne kapacitete instalirane u Fojnici. Spajajući inovativne aspekte proizvodnje namještaja sa vrhunskim proizvodom, MS&WOOD se izdvojio kako po iznimnom kvalitetu proizvoda tako i po inovativnoj tehnologiji izrade namještaja.

“Privrednike Narodne Republike Kine impresionirale su inovacije koje smo primijenili u našoj tvornici. Zahtjevna tehnologija naše proizvodnje u Fojnici plijenila je pažnju kineskih kolega, a izrazili su oduševljenje prema vrhunskom dizajnu finalnih proizvoda iz naše najnovije Primum Collection 2016 koju ćemo nakon svjetskih nagrada uskoro predstaviti i na domaćem tržištu u novom salonu namještaja MS&WOOD u Sarajevu”, izjavio je direktor MS&WOOD, Muhamed Pilav.

Delegacija Vlade KS, zajedno s grupom privrednika, otputovala je u radnu posjetu Narodnoj Republici Kini. Delegacija je prisustvovala Trećem susretu lidera Centralno-Istočne Evrope i Kine. Tema ovogodišnjeg susreta je “Nove prilike, nove sfere, novi prostor”, a cilj je jačanje prijateljskih odnosa i saradnje između NR Kine i zemalja Centralno-Istočne Evrope.

Pokrajina Hebei ima 72 miliona stanovnika, a samo u gradu Tangšan živi 3,2 miliona stanovnika.