Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sokolac

Planira se izgradnja parka prirode Taline

taline-sokolac

Opština Sokolac uskoro će raspisati konkurs za izradu idejnog rješenja turističkog razvoja ovog parka

Jedan od glavnih strateških ciljeva opštine Sokolac jeste razvoj turizma, pa je u skladu s tim u ovoj lokalnoj zajednici odlučeno da se radi na razvoju jedne od najatraktivnijih lokacija u neposrednoj blizini grada – parku prirode „Taline“.

Opština Sokolac uskoro će raspisati konkurs za izradu idejnog rješenja turističkog razvoja ovog parka.

Kako je saopšteno, ovo rješenje bi trebalo da obuhvata izgradnju vještačkog jezera, trim staze, staze za monti bajk, pješačke staze, staze za jahanje, vožnja sankama sa zapregom, vožnja kvadovima, moto sport, terene za mini golf i druge terene na otvorenom.

Idejno rješenje trebalo bi da ponudi i projekat prostora za vikend naselje oko jezera, hotela za stara lica, rehabilitacioni centar, svadbeni salon i ugostiteljski objekat. Potrebno je takođe isplanirati i prilazni put sa posotojeće saobraćajnice, trotoar, proširenje trake i osvjetljenje do etno – restorana „Kum“, kao i izgradnju pasarele do ovog ugostiteljskog objekta.

Konkurs će uskoro biti objavljen na portalu „Sokolac srce Romanije“. Mogućnost učešća imaće svi zainteresovani autori u struci, a najbolja tri rješenja biće novčano nagrađena.