Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Plenković: Vlada nije prijetila vlasniku ili članovima Uprave Agrokora

plenkovic

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poručio je javnosti kako u korenspodenciji nije bilo prijetnji upućenih od ministrice Martine Dalić Ivici Todoriću ili članovima Uprave Agrokora, javlja Anadolu Agency (AA).

Premijer Plenković je ustvrdio kako je Vlada jutros, na zahtjev potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić, izdala priopćenje o korenspodenciji sa vlasnikom i članovima Uprave Agrokora nakon optužbi koje je na svom blogu iznio Ivica Todorić, koji je poručio kako mu je ministrica Dalić prijetila uhićenjem ukoliko ne prihvati lex Agrokor.

“Dao sam nalog da odgovarajuće službe verificiraju korespondenciju koja je išla elektronskom poštom. Nikakvih prijetnji sa strane potpredsjednice Vlade niti prema vlasniku niti prema članovima Uprave Agrokora nije bilo”, poručio je Plenković.

Premijer je istaknuo kako “Vlada, za razliku od nekih drugih stranaka, ni na koji način ne utječe na rad policije, niti na rad DORH-a niti na aktivnosti u pravosuđu.”

“Jako dobro poznamo što su kategorije diobe vlasti i što su zadaće pojedinih institucija vlasti”, poručio je Plenković.

Ovim je negirao tvrdnje bivšeg Mostovog ministra Vlahe Orepića koji je u intervjuu za domaći tjednik izjavio da je premijer osobno tražio da se Ivicu Todorića ne uhićuje prije lokalnih izbora.

U službenom priopćenju je navedeno kako je potpredsjednica Vlade Martina Dalić zatražila od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da odgovarajuće službe Republike Hrvatske preuzmu sve elektroničke uređaje, uključujući i privatne, kojima se potpredsjednica Vlade služi kako bi pregledali sve poslužitelje preko kojih šalje e-mail poruke.

“Ovaj je zahtjev potpredsjednica Vlade obrazložila medijskim objavama o navodnim prijetnjama bivšim članovima Uprave Agrokora i zatražila da pregled obuhvati i izuzme svu komunikaciju s Ivicom Todorićem i bilo kojim drugim članom Uprave Agrokora, ako takva postoji”, priopćeno je iz Vlade.

Nadležna državna tijela su nakon obavljenih pregleda izvijestila da nisu pronađene poruke koje bi ukazivale na prijetnje prema Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora.