Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Auto-moto savez rs

Počela akcija besplatnog tehničkog pregleda: “Karavan kreće iz Banje Luke”

Bezbjedna-vožnja-RS

Cilj kampanje je povećati stupanj sigurnosti u prometu i smanjiti broj saobraćajnih nesreća

Svim vozačima je vrijeme da prekontroliraju tehničku ispravnost vozila pred početak zimske sezone. U Republici Srpskoj počela je besplatna akcija tehničke ispravnosti motornih vozila.

Cilj kampanje je povećati stupanj sigurnosti u prometu i smanjiti broj saobraćajnih nesreća.

Kampanja je službeno počela u Banjoj Luci gdje će vozači u iduća tri dana moći besplatno prekontrolirati svoja vozila. Najsavjesniji vozači prvi su stigli pred Auto-moto savez RS koji u saradnji s resornim ministarstvima i agencijama organizira ovu kampanju, javlja BHRT.

U prošlogodišnjoj akciji utvrđeno je da 30 posto od kontroliranih vozila nije bilo u optimalnom stanju. Kampanja će trajati do 29. novembra i provodit će se na području 33 lokalne zajednice širom Republike Srpske.

– Apeliramo na vozače da naprave što bolju kontrolu svojih vozila. Ovdje vršimo kontrolu kočnica i sustava upravljanja vozilom, kaže Predrag Likokur iz Auto-moto saveza RS-a.

– Mi smo već tri dana u Banjoj Luci, nakon toga karavan ide dalje… Bit ćemo tri dana u Bosanskom Novom i Prijedoru, od naredne sedmice kreće Modriča, Šamac, Bijeljina i na kraju završava u Hercegovini, tvrdi Perica Pećanac, portparol Auto-moto saveza RS.

U BiH zimska oprema za sva motorna vozila obvezna je od 15. novembra. Korištenjem zimske opreme čuvate sebe, ali i sve druge sudionike u prometu.