Biznis

Sarajevo

Počeo saobraćati voz na relaciji Željeznička stanica – Podlugovi

03/01/2022

Voz će saobraćati šest puta dnevno radnim danima, a tri puta dnevno vikendom

Željeznička linija od Željezničke stanice Sarajevo do Podlugova počela je saobraćati jutros, a ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta zajedno sa premijerom Edinom Fortom je vozom krenuo do Podlugova, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Izuzetno sam zadovoljan što sa novom godinom, imamo i novu željezničku liniju u našem kantonu, a rezultat je to opredjeljenosti naše Vlade da uspostavi saradnju sa Željeznicama FBiH i građanima omogući korištenje voza, sada već na dvije značajne relacije, do Pazarića i do Podlugova. Ovo je jedna od mjera koje smo obećali našim građanima, zato sam danas još sretniji”, rekao je Šteta.

Premijeru i ministru će se pri povratku za Sarajevo u vozu priključiti i direktor Željeznica FBiH Enis Džafić i načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić.

“Uključivanje željeznica u saobraćaj u našem kantonu je od velikog značaja za kvalitet života. Sve prednosti korištenja voza vidjeli smo na primjeru uvođenja linije za Pazarić i zadovoljan sam što je došlo do proširivanja saradnje sa Željeznicama i uspostavljanjem ove linije do Podlugova, koja će, ne sumnjam, biti od velike koristi svim građanima, a posebno stanovnicima Ilijaša koji će za 36 minuta bez presjedenja moći doći do centra grada”, istakao je Forto.

Šteta je istakao da će mjesečni kuponi za đake, studente i penzionere važiti u vozu, a stanice na kojima će se vršiti prijem putnika, osim onih na Željezničkoj stanici i u Podlugovima su i stanica u Ilijašu, po prvi put, jer do sada nije postojala, te stanice Buća Potok, Alipašin Most, Briješće, Rajlovac, Reljevo, Semizovac, Vogošća i Stari Ilijaš.

Voz će saobraćati šest puta dnevno radnim danima, a tri puta dnevno vikendom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.