Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počinje kantonalna izložba stočarstva “Cazinski sajam 2017”

krava03

U Cazinu danas počinje 16.kantonalna izložba stočarstva „Cazinski sajam 2017“.

Prvog dana sajma na Trgu zlatnih ljiljana u Cazinu bit će organizirane promocije poljoprivrednih i pčelarskih proizvoda, ljekovitog bilja, proizvoda iz kućne radinosti, izložba kućnih ljubimaca i ovčarskih pasa, uz bogat kulturno- zabavni program.

Drugog dana Sajma bit će održana izložba stočnog fonda Unsko- sanskog kantona.

– Za učešće na ovogodišnjem Sajmu prijavljeno je 150 izlagača domaćih poljoprivrednih proizvoda i stoke – 73 izlagača prezentirat će svoje proizvode prvog dana, a 77 drugog dana Sajma – izjavio je Zuhad Porčić, predsjednik Organizacionog odbora.

Uz uobičajene, izložbeno- promotivne sadržaje, prvi dan Cazinskog sajma ove će godine biti upotpunjen i bogatim sadržajima u vezi sa starim običajima tog kraja. Za posjetioce će posebno zanimljivo biti takmičenje u pripremanju starog krajiškog jela maslenice.

Bit će održana i stručna predavanja o ishrani goveda, problemima u sektoru proizvodnje jagodastog voća, te o zaštiti i promociji kestena za društvenu zajednicu.

Glavni cilj i ovogodišnjeg Cazinskog sajma je prezentirati i promovirati domaću poljoprivrednu proizvodnju , posebno u sektoru stočarstva.