Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mnogobrojni noviteti

Počinje ljetnja sezona na Jahorini

jahorina – fena (1)

Povodom otvaranja ljetnje sezone pripremljen je trodnevni spektakl ispunjen sadržajima za odrasle i djecu

Za najsadržajniju ljetnju sezonu na Jahorini sve je spremno, a posjetioce ove planine očekuju mnogobrojni noviteti. Jučer je upriličena promocija ljetnjih sadržaja koji će od danas biti dostupni posjetiocima ove planine, saopćeno je iz OC Jahorina.

– Spremili smo najsadržajniju ljetnju sezonu do sada. Pripremili smo atrakcije i sadržaj jedinstven u Evropi, želim da ljudi znaju da ovakva ponuda postoji samo na Jahorini. Za ljubitelje adrenalina i aktivnosti na vodi, pripremili smo OLIMP park, u okviru kog ćemo ponuditi atrakcije pod nazivima Pedaline, Kajak, Lopte, ali i najduži planinski bob u jugoistočnoj Evropi. Adrenalin Park predstavljaće mjesto neprekidnog smijeha uz NauticJet, Butterfly, Tower, Loopster, SkyDive, Zipline, dok će Avantura Park biti omiljeno mjesto ljubitelja prevazilaženja prepreka poput balvana, tarzan sajli, bačvi za provlačenje i paukovih mreža. Off Road Karting, Tjubing ljetno sankalište, Biciklistička staza, Bike Park, XRaycer, panoramsko razgledanje gondolom Poljice, samo su dio sadržaja koje će posjetioci Jahorine moći koristiti već od 1. jula kada i zvanično otvaramo najsadržajniju, i sigurni smo, najuspješniju ljetnu sezonu u istoriji Jahorine – kazao je medijima tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Povodom otvaranja ljetnje sezone pripremljen je trodnevni spektakl ispunjen sadržajima za odrasle i djecu. Već danas, 1. jula, pa do 3. jula, sve posjetioce Jahorine očekuju brojni koncerti i još brojnije aktivnosti, bez obzira na starosnu dob, jer će podjednako uživati i odrasli i djeca.

Tako će već prvog dana festivala, sa početkom u 20 sati, ispred Olimpijskog bara na vrhu planine, nastupiti dvojac elektronske muzike – slovenački DJ Uroš Umek i jedan od najboljih regionalnih DJ-eva Dejan Milićević. U nešto kasnijim večernjim satima, u hotelu Vučko, koncert koji će označiti sam početak sezone, održaće mega zvijezda regionalne muzičke scene, Vlado Georgiev. Prvi festivalski dan obilježiće i razgovori o turizmu u okviru Panela o turizmu, kao i “After Work Party”.

Subota, 2. jula, rezervisana je za porodice i aktivnosti u sklopu tzv. “Jahorina Family day” događaja, koji će biti održan ispred Olimpijskom baru na vrhu planine, u periodu od 10 do 17 sati.

Ovim događajem mislili smo na roditelje i sve mališane, koji će beskrajno uživati u nastupu dječijeg hora “Čarolija”, dječijeg hora “Vrapčići”, kulturno-umjetničkog društva “Mladost” Pale, plesnog studija “Orion” Pale, predstavi studentskog pozorišta “Pale”, kao i nastupu mađioničara Kenana Imamovića. I veliki i mali učesnici “Jahorina Family Day” događaja naučiće mnogo uz NTC predavanje i radionicu profesora Ranka Rajovića, čas joge uz Yoga studio “Roxi”, te “Školu u prirodi” u režiji planinarsko ekološko društvo “Romanija”. Drugog dana festivala u hotelu Vučko nastupit će Aca Lukas. Glavna zvijezda dnevnog provoda ispred Olimpijskog bara biće maestralan bend S.A.R.S, u periodu od 17 do 19 sati.

U nedjelju 3. jula, u periodu od 17 do 19 sati, ispred Olimpijskog bara, očekuje se nastup benda Kiki Lesendrić i Piloti.

Nedelju, 3. jula, obilježiće gastro program pod nazivom “Jahorina Cooking Show”, koji će biti također održan ispred Olimpijskog bara, sa početkom u 12 sati. Upravo ispred restoran-bara na vrhu planine sve posjetioce očekuju i sadržaji pod nazivima “Hot drinks Fest” i “Hot trening na otvorenom”, u vidu Zumba žurke.

– Pozivam sve ljubitelje Jahorine da nam se pridruže u periodu od 1. do 3. jula na Jahorini, i zajedno sa nama, beskrajno uživaju u svim aktivnostima “HOT Jahorina” festivala. Svoje ulaznice svi zainteresovani mogu kupiti na portalu kupikartu.ba, na prodajnim mjestima ovog sistema, u hotelu Vučko na Jahorini, te prostorijama agencije Travel4fun u Banjaluci – dodao je Ljevnaić, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.