Biznis

Kanton Sarajevo

Počinju radovi na dionici puta Babin Do – Šabići

24/05/2019

Ukupna vrijednost radova za tu dionicu puta iznosi 671.600 KM, a finansira ih Ministarstvo saobraćaja KS putem Direkcije

Ugovore o izvođenju radova sanacije, rekonstrukcije i zaštite puta Babin Do – Šabići, dionica Bijele Vode – Šabići, potpisao je danas direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač s predstavnicima firmi izvođača radova Orman d.o.o i Grakop d.o.o Kiseljak, Bedrijom Hadžić i Senadom Sejdićem.

Kovač je naveo da će biti zamijenjena kompletna kolovozna konstrukcija na toj dionici puta i izgrađeni potporni zidovi na mjestima gdje je potrebno. Planirana je također obnova saobraćajne signalizacije.

Rok za izvođenje radova je 60 dana.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta rekao je da to predstavlja nastavak zacrtanih aktivnosti Ministarstva i Direkcije.

– Obećali smo da ćemo početkom građevinske sezone otvoriti brojna gradilišta. Nastavljamo u tom smjeru i naše su procjene da ćemo imati najmanje 50 realizovanih infrastrukturnih projekata na cestama Kantona Sarajevo u ovoj godini. Bit će mnogo posla za izvođače radova, a naša su očekivanja da radove okončaju u rokovima, kvalitetno i prema ugovorenim standardima. Riječ je o domaćim, renomiranim kompanijama sa kojima smo do sada imali dobru saradnju – izjavio je Šteta.

Predstavnici firmi Orman i Grakop naglasili su da će radovi biti izvršavani po utvrđenom planu, te da će biti okončani u ugovorenom roku.

Ukupna vrijednost radova za tu dionicu puta iznosi 671.600 KM, a finansira ih Ministarstvo saobraćaja KS putem Direkcije, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.